Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقق دین حق در پهنه عالم در گروی ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه است که کلید این امر با بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله و به دنبال آن، نزول قرآن و اعلان رسمی ولایت عترت در روز عید غدیر آغاز شد.

به گزارش قدس آنلاین، ماجرای بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله  فرآیندی بود که خداوند برای تحقق آن، مقدماتی را به وسعت تاریخ پیامبران الهی اختصاص داد؛ رسولی که بنا بود با بعثتش، دین را به وسیلۀ ولایت امیر مؤمنان و ائمه علیهم‌السلام به کمال رسانده و نعمت را برای بشریت به صورت تامّ و بی هیچ عیب و نقصی قرار دهد؛ از این جهت تمام رسولان الهی بشارت ظهور آخرین نبی را به قوم خود دادند تا حجت بر تمام بشریت تمام شود؛ از جملۀ این رسولان و بلکه فوق تمام آنها، (و مادون پیامبر) حضرت عیسی علیه‌السلام بود که بشارت به ظهور رسول خدا را داد و خداوند این حقیقت را در قرآن ثبت کرد، آنجا که از زبان عیسای نبی فرمود « .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. وَ مُبَشِّراً بِرَسُولٍ یَأْتی‏ مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ»؛ و شما را به آمدن رسولی پس از خودم که اسمش احمد است، بشارتگرم.

علاوه بر این، دربارۀ فلسفۀ بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله احادیثی از ائمه علیهم‌السلام وجود دارد که در واقع مکمل بشارت‌های انبیاء به ظهور حضرتش است. امیرالمؤمنین طی خطبه‌ای وقتی به ماجرای بعثت رسول خدا می‌رسند، می‌فرمایند «... إلی أن بَعَثَ اللَّهُ سُبحانَهُ مُحَمَّداً رَسولَ اللَّهِ لإِنجازِ عِدَتِهِ و إتمامِ نُبُوَّتِهِ مَأْخُوذاً عَلَی النَّبِیِّینَ مِیثَاقُهُ مَشْهُورَةً سِمَاتُه؛ تا اینکه خداوند سبحان محمد رسول‌الله را مبعوث کرد تا وعده خویش را به انجام رساند و سلسله نبوتش را کامل کند، در حالی که از پیامبران عهد و پیمان گرفته شده بود (تا ایشان نیز به رسالت او اقرار کنند و مبعوث شدن و خاتمیّتش را به امّتهای خود خبر دهند، پس پیش همه جهانیان) علامت و نشانه‌‏های او شهرت یافت‏. 

دو گزاره‌ای که دربارۀ فلسفۀ بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله در این حدیث وجود دارد، شامل: «لإِنجازِ عِدَتِهِ» و «و إتمامِ نُبُوَّتِهِ» است؛ یعنی به ثمر رساندن وعده‌اش و به کمال رساندن نبوتش. 

دربارۀ گزارۀ اول یعنی بعثت پیامبر با هدف «تحقق وعدۀ خدا»، می‌توان از دو منظر نگاه کرد: اول، وعده‌ای که خداوند به انبیاء و رسولان مبنی بر ظهور رسول خدا صلی الله علیه و آله داد که ناظر بر گذشته عالم است. دوم، وعده‌ای که خداوند به دنبال بعثت رسول خدا بناست محقق کند که ناظر بر آینده عالم است. آیۀ ۳۳ سوره توبه یا آیه۹ سوره صف از جمله آیاتی‌اند که درباره وعده غلبه دین حق بر تمام ادیان به تبَع رسالت رسول خدا صلی الله علیه و آله سخن می‌گوید؛ به عنوان نمونه در آیه «هُوَ الَّذی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی‏ وَ دینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُون‏؛ او کسی است که پیامبرش را با هدایت و دین درست، فرستاد تا آن را بر هرچه دین است پیروز کند، هرچند مشرکان خوش نداشته باشند.» طبق احادیث عترت، تنزیل این آیه در زمان نزول قرآن و تحقق آن در آینده و با ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه خواهد بود؛ به عنوان نمونه امام صادق علیه‌السلام فرمود این رویداد هنگام خروج قائم محقق می‌شود: «إِذَا خَرَجَ الْقَائِم» (تفسیر فرات الکوفی، ص۴۸۱) یا امام کاظم علیه‌السلام در روایتی دیگر فرمود «یُظْهِرُهُ عَلَی جَمِیعِ الْأَدْیَانِ عِنْدَ قِیَامِ الْقَائِم‏.» یعنی هنگام قیام قائم،‌ دین حق بر تمام ادیان غلبه می‌یابد. (الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏۱، ص ۴۳۲) بنابراین تحقق دین حق در پهنه عالم در گروی ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه است که کلید این امر با بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله و به دنبال آن، نزول قرآن و اعلان رسمی ولایت عترت در روز عید غدیر  آغاز شد.

اما درباره فرازی که فرمود «مَأْخُوذاً عَلَی النَّبِیِّینَ مِیثَاقُهُ»، استنادات قرآنی و رواییِ متعددی درباره عهد و میثاق انبیاء و رسولان با رسول گرامی اسلام وجود دارد؛‌ از جمله آیاتی که حاکی از اخذ عهد و میثاق خداوند از انسان‎ها و مخصوصاً پیامبران نسبت به نبوت پیامبر و ولایت اهل‎بیت است، آیه۱۷۲ سوره اعراف است. خداوند در این آیه می‌فرماید «وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلی‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلی‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هذا غافِلین‏؛ و هنگامی را که پروردگارت از پشت فرزندان آدم‏، ذریه آنان را برگرفت و ایشان را بر خودشان گواه گرفت که آیا پروردگار شما نیستم‏؟ گفتند: «چرا، گواهی دادیم‏» تا مبادا روز قیامت بگویید ما از این [امر] غافل بودیم.» امام صادق ذیل این آیه فرمود: «... سپس خداوند از پیامبران میثاق گرفت و گفت «أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ؛آیا پروردگار شما نیستم؟» سپس [خداوند] فرمود و این محمد، رسول خدا و این، علی، امیرالمؤمنین(ع) نیست؟ [پیامبران] گفتند بله؛ پس از آن نبوتشان تثبیت شد.» (بصائر الدرجات، ج۱، ص۷۰)

این عهد و میثاق علاوه بر مصداقش در عالم ذر، مصداقی دنیایی هم دارد که در ماجرای معراج پیامبر رخ داد. ابوحمزه ثمالی از ابی ربیع و ایشان از امام باقر علیه‌السلام روایتی جالب توجه از مواجهه تمام انبیاء با پیامبر اسلام در ابتدای سفر معراج‌شان و در بیت‌المقدس خبر داد. امام باقر ذیل آیه اول سوره اسراء: «سُبْحانَ الَّذِی أَسْری‏ بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذِی بارَکْنا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیاتِنا؛ پاک است آن که بنده خود را شبی از مسجد الحرام به مسجد الاقصی که پیرامون آن را برکت داده‌‏ایم برد، تا برخی از نشانه‌‏های خویش را به او بنماییم»، فرمود: از جمله نشانه‏‌هایی که به محمد نمایاند، آنجا که به بیت‌المقدس برد، این بود که خداوند همه انبیاء و مرسلین را از ابتدا تا انتها جمع کرد و به جبرئیل فرمود دو تا دو تا اذان و اقامه بگو و او در اذان خود گفت: «حَیَّ عَلَی خَیْرِ الْعَمَلِ»، سپس محمد صلّی اللَّه علیه و آله جلو آمد و بر آن قوم نماز خواند و هنگامی که بازگشت، خداوند به ایشان فرمود: «وَ سْئَلْ مَنْ أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِکَ مِنْ رُسُلِنا أَ جَعَلْنا مِنْ دُونِ الرَّحْمنِ آلِهَةً یُعْبَدُون؛ و از رسولان ما که پیش از تو گسیل داشتیم جویا شو؛ آیا در برابرِ [خدای‏] رحمان، خدایانی که مورد پرستش قرار گیرند مقرّر داشته‌‏ایم؟» (۴۵ زخرف) پس رسول خدا فرمود: بر چه گواهی می‏‌دهید و چه چیز را عبادت می‏‌کنید؟ گفتند: شهادت می‌‏دهیم بر یکتایی و بی‏‌شریکی الله و اینکه تو رسول خدایی، بر این مطلب عهد و میثاق ما را گرفتی؛ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ عَلَی مَنْ تَشْهَدُونَ وَ مَا کُنْتُمْ تَعْبُدُونَ قَالُوا نَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ- وَ أَنَّکَ رَسُولُ اللَّهِ أُخِذَتْ عَلَی ذَلِکَ عُهُودُنَا وَ مَوَاثِیقُنا». نافع گفت: راست گفتی ای ابو جعفر. (الإحتجاج علی أهل اللجاج (للطبرسی)، ج‏۲، ص۳۲۵).

منبع: تسنیم

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بعثت پیامبر ص منجی موعود علیه السلام ه علیه و آله عهد و میثاق دین حق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن

آیین معنوی آیین گل‌افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن (گنج پنهان) برای نخستین‌بار در «هفته شیراز» با حضور مدیریت شهری و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تقدیر از اندیشه نابی که آیین معنوی آیین گل‌افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید را در سازه تاریخی دروازه قرآن در مجموعه برنامه‌های هفته شیراز به نمایش گذاشت، اظهار کرد: عملکرد شیرازی‌ها و مجموعه داشته‌های مذهبی و ارادت ویژه شهروندان این کلان‌شهر به اهل‌بیت (ع) منجر به آن شد که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر به شیراز، عنوان "شیراز؛ سومین حرم اهل‌بیت (ع) " را با هدف حفظ میراث معنوی ملموس و ناملوس بیان کنند.

سید ابراهیم حسینی خدمتگذاری بی‌وقفه مسؤولان به مردم را قدردانی نعمت‌های این کلان‌شهر و شهروندان دانست و اظهار کرد: شیراز یگانه و مجموعه‌ای از تمام خوبی‌ها است؛ درحالی‌که در سایر شهر‌ها تنها با یک ویژگی به دنبال جذب گردشگر هستند و آن ویژگی را از داشته‌های بی‌نظیر آن شهر قلمداد می‌کنند.

حرکت شیراز به سمت تمدن‌سازی

رونمایی از سند جامع ارتقای جایگاه شیراز به تراز سومین حرم اهل‌بیت (ع) همزمان با دهه کرامت و تبدیل این کلان‌شهر به یگانه کشور و جهان اسلام خبری بود که وی به آن پرداخت و گفت: این سند ماحصل چند سال فعالیت و پژوهش است و با اجرای این سند شیراز در مسیر تمدن‌سازی و تمدن‌پروری بیش‌ازپیش حرکت خواهد کرد.

شهردار کلان‌شهر شیراز نیز در این آیین معنوی به حضور بیشمار گردشگران در اطراف آثار معنوی و میراثی ازجمله دروازه قرآن و اشاره کرد: این موضوع نشان می‌دهد که ظرفیت‌های میراثی، معنوی و تاریخی در کلان‌شهر شیراز جاذبه‌های بی‌نظیری است که گردشگران زیادی را گرداگرد خود جمع می‌کند.

محمدحسن اسدی با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای گرامیداشت هفته شیراز و اجرای برنامه متنوع فرهنگی و ورزشی در کلان‌شهر شیراز توسط مدیریت شهری افزود: گرامیداشت هفته شیراز با آیین غبارروبی و زیارت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) با حضور مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر شروع شد و طی دو روز گذشته شاهد برگزاری مراسم روز شیراز با حضور جمعی از هنرمندان، فرهیختگان و مسئولان و پیاده‌روی بزرگ خانوادگی در بزرگراه آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی با حضور چندین‌هزار نفری شهروندان بودیم.

او همچنین گفت: بیش از سه دهه پیش تمام تردد‌های ورودی شهر شیراز با عبور از گذر تاریخی دروازه قرآن صورت می‌گرفت که با پر شدن دره ضلع مقابل این سازه تاریخی تردد‌ها به این محور منتقل شد.

به گفته این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز، امروزه این کلان‌شهر به دلیل دارابودن ظرفیت‌های فرهنگی، مذهبی و ... نظیر حرم‌های مطهر واجب‌التعظیم، آرامگاه‌های سعدی و حافظ، باغ‌های متعدد، دروازه قرآن و آب‌وهوای بی‌مثال خود یکی از مقاصد گردشگری است.

اسدی همچنین از ضرورت توجه به دروازه قرآن و تغییر رویکرد‌های فرهنگی و گردشگری نسبت به این مکان معنوی و گردشگری و سایر آثار در مجاورت این المان فاخر سخن گفت.

احداث المان در محور زیرگذر گویم

شهردار کلان‌شهر شیراز ادامه داد: دروازه قرآن با قدمت حدود هزار سال همواره یکی از دروازه‌های ورودی مسافران به کلان‌شهر شیراز بوده است که با توجه به بهره‌برداری از آزادراه شیراز-اصفهان بخشی از تردد‌های شهر شیراز از این مسیر صورت می‌گیرد، پس یکی از تصمیم‌های مدیریت شهری این است که یک المان در ورودی شهر شیراز در محور شمال‌غرب در محور گویم احداث شود.

او خاطرنشان کرد: تلاش مدیریت شهری احداث یک المان ماندگار بعد از اتمام پروژه زیرگذر گویم است، هرچند که احداث و بهره‌برداری ازاین المان زمان‌بر است، اما یک المان و نشانه در خور شهر شیراز خواهد بود.

اسدی ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای برنامه‌ای متعدد و متنوع هفته شیراز توسط شهرداری شیراز از مردم و شهروندان شیراز دعوت کرد تا با حضور پرشور خود در این برنامه‌ها سال متفاوتی را در آیین گرمیداشت هفته شیراز به ثبت رسانند.

المان دروازه قرآن در "شیراز؛ شهر سومین حرم اهل بیت (ع) " المانی معنوی است

معاون فرهنگی شهردار شیراز نیز در این آیین اظهار کرد: جایگزینی قرآن موجود در سازه دروازه قرآن در فهرست برنامه‌های درنظرگرفته هفته شیراز قرار گرفت که این اقدام فرهنگی با هدف ایجاد یک سنت هر ساله همزمان با روز شیراز دنبال و اجرایی خواهد شد.

محمدعلی چوبینی افزود: این برنامه یک کار مشترک بین شهرداری منطقه ۳ و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز است.

او با اشاره به جاذبه معنوی و گردشگری بی‌نظیر و فاخر دروازه قرآن که نباید موردغفلت قرار بگیرد، گفت: امروزه کلان‌شهر شیراز را با المان دروازه قرآن می‌شناسند، پس المان شهر شیراز به‌عنوان شهر سومین حرم اهل بیت (ع) المانی معنوی است.
 
به گفته معاون شهردار شیراز، سازه تاریخی و میراثی دروازه قرآن و بودن یک جلد کلام‌الله مجید در این مکان نشان می‌دهد این شهر مردمانی متدین و دارای اردات، باور قلبی و دینی به کلام‌الله مجید بوده‌اند.

تأکید بر احیای میراث معنوی کلان‌شهر شیراز

قائم‌مقام شورای‌عالی انجمن خوشنویسان ایران نیز در این آیین با تأکید بر احیای میراث معنوی کلان‌شهر شیراز اظهار کرد: اگر خوشنویسان نبودند این همه تاریخ شکل نمی‌گرفت و امروز روز مبارکی است.

علی‌اشرف صندوق‌آبادی در بخش دیگری از سخن خود به حضور اساتید خوشنویسی در سازه دروازه قرآن برای نوشتن کلام‌الله مجید به‌عنوان برنامه مهم فرهنگی در این آیین یاد کرد.

جایگزینی قرآن کریم در دروازه قرآن بازتعریف مجدد مفاهیم فرهنگی
 
 پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز در این آیین معنوی اظهار کرد: دروازه قرآن مکانی است که با نام تنگ الله اکبر شهره آفاق است و کمتر کسی است که نام آنرا نشنیده باشد.

محمدصادق میرزا ابوالقاسمی افزود: این تنگ دست‌کم یک گذرگاه هزار ساله است و از ابتدا برای این تنگ و موقعیت جغرافیایی در ابتدا و انتهای آن نشانه‌های بارز فرهنگی گذاشته شده که دروازه قرآن و گنبد بقعه حضرت علی ابن حمزه (ع) از جمله آنهاست.

این پژوهشگر ادامه داد: تا به امروز مجموعه‌ای از نشانه‌های ثانوی فرهنگی گذاشته شده است که قرآن هفده من از جمله این نشانه‌های ثانویه است.

او گفت: تمام روایات پیرامون قرآن هفده من بیشتر متکی به یک ویژگی خاص این قرآن یعنی ابعاد بسیار بزرگ و کتابت آن بوده است.
 
ابوالقاسمی با اشاره به اینکه امروز به ابتکار سازمان فرهنگی شهرداری شیراز آیین معنوی آیین گل‌افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن (گنج پنهان) رقم خورد، ابراز امیدواری کرد: این مسئله مقدمه‌ای باشد برای یک باز تعریف مجدد مفاهیم فرهنگی این محدوده تاریخی باشد و انطباق آن با طراحی مسائل شهری که در این مکان است، اتفاق افتد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • ترتیل صفحه 245 کلام الله مجید+ صوت
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • تاکید بر قرآن محوری و فهم کلام وحی در حج
  • امروز سالروز شهادت مظلومانه امام جعفر صادق (ع)است، صلاله ای پاک از رسول الله
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • (ویدئو) حضور اکرم خدابنده به همراه رسول خادم، در کمک‌رسانی به مردم سیستان و بلوچستان
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟