Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@14:24:27 GMT

مبعث؛ آغاز رسالت جهانی رسول مهربانی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۷۱۸۲

مبعث؛ آغاز رسالت جهانی رسول مهربانی‌ها

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها – رؤیا متکیایی *: روزی که شعار توحید و وحدانیت الهی در فضای تاریک مکه و دوران جاهلیت آن زمان، طنین انداز شد، تنها برای اصلاح و هدایت منطقه حجاز و اعراب نبود، بلکه پیامبر مأموریت داشت تا رسالت جهانی خود را از محیط عربستان شروع کند.

شاهدِ رسالت جهانی پیامبر، آن جمله‌ای است که حضرت در آغاز دعوت عمومی خویش به نزدیکانش فرمود: (انی رسول الله الیکم خاصه و الی الناس عامه) همانا من فرستاده خدایم به سوی شما و به سوی عموم مردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و نیز آیاتی از قرآن به این حقیقت مهم اشاره دارد: (قل یا ایها الناس انی رسول الله الیکم جمیعاً) اعراف آیه ۱۵۸؛ بگو ای مردم همانا من فرستاده خدا به سوی همه شما هستم؛ و در آیه ۱۰۷ سوره انبیا می‌فرماید: (و ما ارسلناک الا رحمه للعالمین) و ما تو را نفرستادیم مگر به منظور رحمتی گسترده برای جهانیان؛ و همچنین در آیه ۱۹ سوره انعام فرمود: (و اوحی الی هذا القرآن لانذرکم به و من بلغ) و این قرآن به من وحی شده است تا به آن شما و هرکس دیگر را که قرآن به او برسد آگاه سازم و بیم و هشدار دهم.

از آیات بالا معلوم می‌شود که رسالت جهانی پیامبر پس از ورود به مدینه و تنها برای مردم آن زمان طرح ریزی نشد بلکه دعوت آن حضرت از روز نخست برای عموم مردم در همه زمان‌ها و مکان‌ها آغاز شد.

ماجرای روز بعثت پیامبر موجب شد که پیامبر دیرتر از همیشه به خانه برگردد و خدیجه که نگران پیامبر بود با ورود ایشان به منزل علت را پرسید و پیامبر ماجرا را شرح داد و خدیجه که پیش از آن شنیده بود که راهب نصرانی در سفر شام به محمد (ص) گفت بود: «هذا نبی الامه» این پیامبر مردم است؛ و نیز کاهنان و علمای یهود و نصاری به او بشارت داده بودند که محمد (ص) پیامبر است و شانی عظیم و بزرگ دارد؛ خدیجه پیامبری محمد (ص) را پذیرفت و در میان زنان افتخار سبقت در ایمان نصیب او شد و امام علی (ع) نیز در سن ۱۰ سالگی با بصیرت به پیامبری محمد (ص) ایمان آورد.

تاریخ شهادت می‌دهد که پیامبر اسلام برگزیده خداوند برای هدایت و ارشاد بشر از گرداب جهالت است و او برنامه هدایت را از دریچه وحی الهی دریافت کرده است و پیشوای بزرگ جهانیان نه تنها برنامه آسمانیش دنیای آن روز را حیات و سعادت بخشید بلکه پس از گذشت ۱۴ قرن راهنمای جهان متمدن امروز است و دانشمندان عالم هر روز به عظمت و عمق دستورات دین الهی و آسمانی اسلام، بیش از پیش پی می‌برند.

بعثت پیامبر در شعر شاعران پارسی

تأثیر سرگذشت و آموزه‌های پیامبر اسلام (ص) بر فرهنگ ایرانی و بازتاب آن در ادب فارسی، پس از دعوت ایرانیان به اسلام موجب شد تا ایرانیان از همان آغاز بکوشند تا اندیشه‌های دینی را از زبان عربی به زبان فارسی بیان دارند و نیز از همان زمان هر اثری که به فارسی نوشته می‌شد به گونه‌ای با محمد صلی الله علیه و آله و سلم و احوال و آموزه‌های دین مبین اسلام پیوند داشت.

در شعر شاعران بزرگ فارسی در تاکید به رسالت پیامبر و نیز سخنان نبوی نمونه‌های فراوانی دیده می‌شود که از آن جمله می‌توان به ابیات زیر اشاره کرد.

حافظ به امین بودن پیامبر اشاره کرده و سروده است:

نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد

و عطار نیشابوری در منطق‌‎الطیر می‌سراید:

بعثت او سرنگونیِ بتان
امت او بهترینِ امت ان

*پژوهشگر و مدرس قرآن

کد خبر 5436279

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه مبعث پیامبر اکرم ص پیامبر اعظم 14 ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا اردبیل گرگان همدان لیگ برتر فوتبال ایران عکس استانها مبعث واکسن کرونا مشهد رسالت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۷۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، امام صادق (علیه السلام) ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد. پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر میباشد. نام شریفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنیه اش ابوعبدالله میباشد.
ایشان به مدت ۳۴ سال (۱۱۴ تا ۱۴۸ق) امامت شیعیان را بر عهده داشتند.
شهادت آن حضرت در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجری قمری، در ۶۵ سالگی، به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدینه اتفاق افتاد.
مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدربزرگ و عمویش امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد.
سیره علمی امام صادق (ع) باعث شد تا مبانی اصیل اسلام به شکلی عقلانی و منطقی در جامعه گسترش پیدا کند و تأکیداتی که ایشان بر حفظ سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند، باعث رشد و گسترش مبانی اصیل اسلام ناب شد.
امام جعفر صادق (علیه السلام) با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت.
بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از: هشام بن حکم و مؤمن طاق و محمد بن مسلم و زرارة بن اعین و ... که هر یک چهره‌های درخشانی از تربیت شدگان مکتب آن حضرتند.

دیگر خبرها

  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • (ویدئو) حضور اکرم خدابنده به همراه رسول خادم، در کمک‌رسانی به مردم سیستان و بلوچستان
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است